Hembakt bröd äts upp lite fortare än vad jag planerat ibland. Så idag var det återigen dags att baka lite. Den här gången fick det bli formfranska :)
Formfranska
2 st
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Garnering: uppvispat ägg och vallmofrön
Gör så här:
Smula ner och lös upp jästen med vattnet i en bunke, tillsätt sedan resten av ingredienserna och kör ihop allt till en deg. Arbeta ca 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Rulla till jämna limpor. Lägg i bakplåtspappersklädda limpsformar. Pensla med ägget och strö över vallmofröna.
Jäs under bakduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader, sänk till 200 grader direkt när du ställt in bröden i ugnen. Grädda i 30-35 minuter. Låt kallna i formarna.