Idag blev det potatisgratäng med fläskkotletter och beasås. Måste dock erkänna att beasåsen är en köpebea, vet hur man gör en men ibland är det bara enklare att köpa en sås. Använder mig av en mandolin för att få tunna potatisskivor, gäller bara att vara försiktig med fingrarna.
Recept för 4 portioner:
1 kg potatis
2 gula lökar
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk sakt
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och hacka/skiva löken. Blanda potatis, lök, salt och svartpeppar i en bunke. Häll ner blandningen i en ugnsfast form. Häll på grädden och mjölken. Sätt in i mitten av ugnen i ca 70 minuter. Idag fick jag vid halvtid ungefär lägga på en bit aluminiumfolie över gratängen då den började få lite väl mycket färg. Låt gratängen vila några minuter innan servering.