God fisk

Vi är väldigt dåliga på att äta fisk här hemma. En av anledningarna är att jag har lite svårt när det blir för mycket fisksmak. För någon dag sedan så hittade jag ett recept som jag ville testa och det blev riktigt gott.

20160109_151227

  • 600 g fiskfilé
  • 1 kg  potatis
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl riven ost 

Så här gör du

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skölj potatisen och lägg den i en kastrull med saltet. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen och koka tills den blir mjuk, ungefär 15-20 minuter.
  4. Lägg fisken jämnt fördelad i en ugnssäker form. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken. Strö på osten och sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *