Tekakor

Vi åt upp det sista mjukbrödet igår så det var bara att ställa sig och baka idag för att få äta något annat än hårdbröd. Idag blev det tekakor efter ett nytt recept jag hittat nånstans på nätet :)

TEKAKOR
16 st

50 g jäst
5 dl vatten
2 msk smält smör
1 dl ljus sirap
110 g rågsikt
780 g vetemjöl
2 tsk salt

Gör så här:
Smula jästen i en degbunke och häll över vattnet. Blanda i alla ingredienser utom saltet och knåda i maskin ca 10 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i 16 delar. Forma varje degbit till en bulle och kavla sedan varje bulle till en platt kaka, ca 0,5 cm hög. Nagga bröden med en gaffel. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.

Grädda bröden 4-6 minuter i 250 grader i mitten av ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.

20140621_190127

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *