Formfranska

Hembakt bröd äts upp lite fortare än vad jag planerat ibland. Så idag var det återigen dags att baka lite. Den här gången fick det bli formfranska :)

Formfranska
2 st
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl

Garnering: uppvispat ägg och vallmofrön

Gör så här:
Smula ner och lös upp jästen med vattnet i en bunke, tillsätt sedan resten av ingredienserna och kör ihop allt till en deg. Arbeta ca 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Rulla till jämna limpor. Lägg i bakplåtspappersklädda limpsformar. Pensla med ägget och strö över vallmofröna.

Jäs under bakduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader, sänk till 200 grader direkt när du ställt in bröden i ugnen. Grädda i 30-35 minuter. Låt kallna i formarna.

20140623_215102

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *