När jag på eftermiddagen låg och sov så kom Johan och väckte mig genom att sträcka fram ett recept till mig. Ett recept på ugnsgratinerad schnitzel och det lät ju onekligen gott. Dock hade vi inte allt hemma, så Johan fick ta en tur till affären :)
Kan säga att det blev väldigt gott, dock lite för starkt för vår smak (hade i både sambal oelek och berbere). Så nästa gång blir det mindre krydda i ;)
Recept:
1 kg schnitzel (kotlett, lövbiff eller vad man nu vill ha) (vi hade ca 500 g kött med resten av receptet följde vi och det blev en okej mängd sås)
smör till stekning
salt och svartpeppar
5 dl köttbuljong (eller fond+vatten)
1 msk soya
1 msk tomatpuré
1-3 tsk sambal oelek (vi hade 3 tsk + 1 knivsudd berbere *starkt* för oss)
1 dl grädde
maizena + lite vatten till redning
ca 10 st körsbärstomater
1 gul paprika
Gör så här:
Bryn schnitzlarna hastigt. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnssäker form. Vispa ur pannan med buljong. Tillsätt soya, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp.
Slå över grädden och red av med maizena utrört i vatten för fastare konsistens. Häll såsen över schnitzlarna. Toppa med halverade körsbärstomater och gul paprika. Gratinera i ca 30-40 min (beroende på tjocklek) i 200 grader.