Ingredienser
0,5 liter vatten
2,5 dl havregryn
50 gram margarin
50 gram jäst
2 msk socker
1 tsk salt
10 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Koka upp vattnet och häll det över havregrynen i en degbunke.
2. Klicka ner smöret i degbunken så att det smälter och vänta en stund tills blandningen är fingervarm, 37 grader. Smula då i jästen.
3. Häll i övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg.
4. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i åtta bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter.
5. Lägg kakorna på bakplåtsklädda plåtar och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter.
6. Grädda tekakorna mitt i ugnen, 225 grader i 5-6 minuter.