En annan rätt som var lättlagad var moussaka, dock så kommer vi att skippa auberginen och ta potatis istället i framtiden då ingen av oss tyckte att aubergine var särskilt god. Men man måste ju testa :) Vi hade för lite mozzarella hemma, men det funkade ju bra ändå :)
1 gul lök
1 msk tomatpuré
1 stor aubergine
600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
Oregano
Salt
Peppar
400 g Mozzarella
Sätt ugnen på 200 grader. Skala, hacka och stek löken tills den blir glansig. Lägg i köttfärs och bryn tills den fått färg. Tillsätt tomatpuré och de krossade tomaterna, salt och kryddor. Låt koka ihop i 10 minuter.
Skiva aubergine tunt och salta på skivorna. Låt ligga i 10 min, torka sen av med hushållspapper.
Lägg auberginen i botten på en form. Häll över köttfärsen och lägg på den skivade mozzarellan.
In i ugnen i 15-20 minuter.