Igår upptäckte jag att det var slut på matbröd hemma och eftersom vi till 99% bakar vårt eget bröd sedan nästan ett år tillbaka så var det bara att ta fram mjöl, jäst och övriga ingredienser. Jag tycker att det är väldigt rogivande att baka och jag förstår inte varför jag inte bakat förut – fast det gör jag nog. Nu har vi ju både en bra maskin som arbetar degen dessutom en diskmaskin så att man slipper diska alla saker för hand.
Har pratat med några om det här att baka själv och alla tycker att det tar så lång tid. Jo, det gör det i och för sig med de olika stegen, men det är ju inte så att jag sitter och stirrar på degen när den jäser utan då gör jag nåt annat. Tänk vad tråkigt det hade blivit om jag stirrade på degen – framförallt de gånger jag gör ciabatta som ska jäsa 2 timmar! ;)
Dålig bild på ogräddade frukostbullar (recept finns på icas rågsiktspaket, eller googla ;)).
Har du provat surdegskulturen man kan köpa på affären? Det tar tid att baka men oj så gott det blir å så mättande bröd! Kul att variera bröden ibland :)
Svar: Nej, jag har inte testat det än. Funderade ett tag på att göra egen surdeg. Men att köpa det är ju lite enklare. Får bli nån dag det också :)